<body>
Pen Dakwat Hitam

DISCLAIMER



http://aku-sebatang-pen.blogspot.com/
Photobucket
08/04/1990 and where are my presents?
SMKJ
SMKAJB. CLASS 2007.
UM (MEDIC MBBS).
Male. Malay. Johor Bahru
STAY or kindly LEAVE!

FOLLOW ME


feedjit

AFFILIATES

@UM
Azrul Asri Danial Farid Ibnu Shahputri Umi Sofiah Ieka Zazili Piqa Ara Izzah Mas Sakura

@PASUM
Mira Nina Sharah Aqmar Dhamirah Ainin

@SMKAJB
Cha'a Amirul Isz Rya Munira Sa'ei Ikin Faiq Ajib Edlyn Fizi Ijat Adeq Payin Hikmah Eis Afiqah Ain Piqa Sapar

@OTHERS
Muthaqqaf Adip Yuan Zack Zukhairi Dashboard

flashbacks

June 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 May 2009 June 2009 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 September 2011

TAGBOARD





Saturday, February 19, 2011 @ 12:13 AM

Malas...

Malas? Huh, ak mmg malas. Spe yg ckp ak rajen tu mmg penipu besa la. Tp skang ni ak bkn nk cite sal mls belajar ke, mls pegi kelas ke, mls ape ke, tp ak nk ckp sal yg ak ni mls nk layan kerenah manusia yg pelik2.

Ak sumpah x paham, sepatutnye mkin kita meningkat usia ni, patutnye makin dewasa la kan. Tp nape ade sesetengah org yg x nk follow peraturan kosmik ni pun ak x tau la. Sumpah ak ckp, ak x paham. Umor masing2 da masuk 20-an, pemikiran tu ptutnye matang la sket. Klu x byk pun ade la gak en. Bleh x klu da besar ni jgn nk perangai cam budak2. Cukup2 la dlu bpe taon jdik budak2. Come on la. Grow up please!

Before this, ok la, ak layan je la kn sape2 nk wat hal cam dk2 ni. But skang, ak mintak maap byk2 ak ckp ni, kdg2 tu mcm nk bg pelempang kt sekoq2. Klu de yg terasa, terasa la. Ade ak kesah. Ni blog ak, ske ak la ak nk taip ape. Ko gi bce sape suruh.

So skang, ak mmg akn ignore spe2 yg wat kerenah mcm2 ni. Nk emo jgn tunjuk depan ak. Ko ingt ko je ley emo, ak pun emo gak. Tp ak kawal. Sape yg kenal ak, mmg tau la bile je emo ni. Tu pun xkn affect spe2 pun. Ak gak jarang skali nk marah2. Klu ade nmpk or dgr ak maki2 tu, bkn marah snanye. Ade bpe org je kt dunia ni yg penah nmpk ak marah btol2. Jujur ak ckp ak mmg x ske marah2. Tp jgn cabar ak la.

Neway, so the point is now, ak harap sape2 yg rse diri tu dah besa, tlg la act like one. Jgn la sbb perkara remeh temeh, ko nk terasa x tentu pasal. Kawal la sket emosi tu. Sume org pun de masalah masing2, tp pandai2 la kan nk setelkan. 

Lastly ak mintak maap klu de wat spe2 sakit ati bile bace post ni. But then again i say, ade aku kesah??