<body>
Pen Dakwat Hitam

DISCLAIMER



http://aku-sebatang-pen.blogspot.com/
Photobucket
08/04/1990 and where are my presents?
SMKJ
SMKAJB. CLASS 2007.
UM (MEDIC MBBS).
Male. Malay. Johor Bahru
STAY or kindly LEAVE!

FOLLOW ME


feedjit

AFFILIATES

@UM
Azrul Asri Danial Farid Ibnu Shahputri Umi Sofiah Ieka Zazili Piqa Ara Izzah Mas Sakura

@PASUM
Mira Nina Sharah Aqmar Dhamirah Ainin

@SMKAJB
Cha'a Amirul Isz Rya Munira Sa'ei Ikin Faiq Ajib Edlyn Fizi Ijat Adeq Payin Hikmah Eis Afiqah Ain Piqa Sapar

@OTHERS
Muthaqqaf Adip Yuan Zack Zukhairi Dashboard

flashbacks

June 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 May 2009 June 2009 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 September 2011

TAGBOARD





Sunday, February 27, 2011 @ 12:36 PM

Saya ada, anda bagaimana?

Haha, lame x hapdet. Rmi plak yg tertanye-tanye "bile nk hapdet woi" (cess poyo suda). Hmm, ni la dy. Time2 cmni la ak xde idea nk hapdet. But then, time ngah mandi td, dtg lak idea nk tulis ape. Hehe, tgk title post ni mesti hampa2 ni dok pikiaq apo la mamat ni nk cerita (loghat utara sat na). Haha. Suspen x? Huhu, k ar. Without further ado (ceit, perasan mat salleh pulop dah), post kali ni ak nk ckp sal bende2 yg ak idam2kn nk wat tp rse2 nye xkn jd kenyataan. Hehe, so jom tgk apa dia. =)

SPORT
First and foremost, ak ni x mcm dak2 laki len (or maybe pmpn2 len gak la). Ak x minat sgt ngan bola sepak. Hmmm, x tau la npe. Maybe sbb ak xde abg kot, so xde la exposure sgt ngan bola2 ni. But then, x bermakna ak x suka sports. Weh, ckp bek2 sket e. Kaw ingt ak ape? Haha, emo. Hmm ok2. Sports yg aku ske n boleh men dgn jayanye (ceit poyo) adalah bola tampar & bowling. Wakaka, walaupun ak tau ak xde la se-power cam sesetengah org, tp okla. Ak start men bola tmpar mase form 1. Mase tu cam noob gila ar. Dah r x penah men. Men pun sbb ketua dorm ak ajk turun. Haih, time tu pukul servis pun x msuk. Wakaka. Hmm bowling pun ak start men time form 1. Mula2 akk aku sje je ajk men. Men bodo2 camtu. Skali tgk2 ak teror lak. Haha. Xde la nk poyo. Tp maybe naseb je kot ak ley baling bola tu straight. Nk spin2 tu mmg harapan la. Haha. But then, satu sport yg ak idam2 but rase cam xkn jdi kenyataan adalah.... jeng3.... tenis. Tettt. Haha, nape? X percaye? Huhu, sumpah ak nk sgt men tenis. Dlu time kt skola ade la gak cuba2 men. Tp sbbkn x byk peluang tuk men. Sbb tu ak tinggalkan je angan2 tu. Huhu. Nape ak nk men tenis? Hmm, ntah ar. Maybe sbb style kot sport tu. Ye ar, ko tgk jela pemain2 tenis yg pro2 skang ni ie nadal, federer, rodick. Dorng klu men mmg style gile. Stamina sume mmg tip top ar. Ko tgk je game tenis tu cam senang. Tp klu dah kene diri tgh panas 3-4 jam, mau x nye kene ade stamina tinggi. Ckp pasal tenis ni, haih, everytime ak blk umah je, for sure, family ak ngah tgk tenis. Nak2 mak ak. Sejak dia pencen, mmg dok tgk tenis je. Siap name coach, gf, bf, mak, ayah pemain tenis tu sume dia tau. Haih -.-

LANGUAGE
Hmm, ni lg satu hal. Di sbb kan ak ni dlu blaja skola agama, so alhamdulillah ak dpt blaja bahasa arab. Tp sumpah ak ckp, susah wor. X tau la mmbr2 ak yg len rase camne en. Tp bg ak bahasa arab mmg ssh tuk ak dpt tangkap. But then, ade lg satu bahasa yg ak nk sgt blaja tp rse cam x kn ak wat. Hehe. Bahasa ape? Jawe? Bugis? Hindustan? Wakaka, mmg x ar. Jawe ak tau gak sket2. Bugis? Err~ tnye aiman je. Hindustan? Mujhse doste karoge? Haha, tu je ak tau. Ok2, back to the topic. Hmmm, ekceli ak nk blaja bahasa jepun. Haha, ak ni jenis yg suke tgk anime (ape tu anime? kaw carik ar sendiri haha). Ala kartun2 jepun tu. Huhu. Ntah ar. Ak rse cam syok la plak bile dpt paham ape yg dorng ckp. Dlu mse zaman muda2 (eceh) rajin gak ar ak bkk tenet carik maksud perkataan jepun sume tu. Tp skang da mls da. Klu tgk cite2 tu sume depends on subtitle je la. Wakaka.


MUSIC
Haish klu nk ckp sal music ni mmg sampai esok x abes. Ak mmg suka gila bab2 music ni. Haha, ok mls nk bebel panjang, ak str8 to the point je la. Hmmm, ak klu nk nyanyi mmg sore x sedap pon. Tp ade ak kesah? Kt blk ak melalak gak. Haha, tp ak teringin sgt nk blaja men instrument. Klu nk ikutkn byk je instrument yg ak nk try, tp yg plg ak nk sgt2 adelah blaja men violin. Haaa, npe? x ley terima? Ak ni pelik2 je kan. Nk men bende yg x slalu org men. Tp tula, ak rse men violin tu sgt2 style. Wakaka, nak2 klu lelaki yg men. Fuuuh, dy nye feel mmg tip top ar. Ley meremang bulu ak klu tgk org men violin depan mata ak. Smalam duk bebual ngan shahdatt, dia pun ade angan2 nk men violin (ceit, sibuk! tiru ak je keje). 


Hmmm, snanye klu nk list kn, ade byk lagi bende yg ak nk, tp rse2 cam xkn dpt dlm hidup ak ni. Tp 3 yg kat atas ni la ak list kn sbgi yg plg penting. Tp klu pk2 blk, umor ak bru nk msuk 21 taon. Perjalanan hidup insyaAllah lame lg. Boleh je kan klu nk blaja bende2 tu sume. So depends kt diri ak gak la sama ade ak nk wat atau x. Tgk la camne. Maybe satu hari nnti klu d beri peluang ak try la.