<body>
Pen Dakwat Hitam

DISCLAIMER



http://aku-sebatang-pen.blogspot.com/
Photobucket
08/04/1990 and where are my presents?
SMKJ
SMKAJB. CLASS 2007.
UM (MEDIC MBBS).
Male. Malay. Johor Bahru
STAY or kindly LEAVE!

FOLLOW ME


feedjit

AFFILIATES

@UM
Azrul Asri Danial Farid Ibnu Shahputri Umi Sofiah Ieka Zazili Piqa Ara Izzah Mas Sakura

@PASUM
Mira Nina Sharah Aqmar Dhamirah Ainin

@SMKAJB
Cha'a Amirul Isz Rya Munira Sa'ei Ikin Faiq Ajib Edlyn Fizi Ijat Adeq Payin Hikmah Eis Afiqah Ain Piqa Sapar

@OTHERS
Muthaqqaf Adip Yuan Zack Zukhairi Dashboard

flashbacks

June 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 May 2009 June 2009 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 September 2011

TAGBOARD





Monday, February 28, 2011 @ 6:22 PM

Aku ke?





p/s : wa penat nk tulis so wa lukis. hebat x???

5 feedbacks






Sunday, February 27, 2011 @ 12:36 PM

Saya ada, anda bagaimana?

Haha, lame x hapdet. Rmi plak yg tertanye-tanye "bile nk hapdet woi" (cess poyo suda). Hmm, ni la dy. Time2 cmni la ak xde idea nk hapdet. But then, time ngah mandi td, dtg lak idea nk tulis ape. Hehe, tgk title post ni mesti hampa2 ni dok pikiaq apo la mamat ni nk cerita (loghat utara sat na). Haha. Suspen x? Huhu, k ar. Without further ado (ceit, perasan mat salleh pulop dah), post kali ni ak nk ckp sal bende2 yg ak idam2kn nk wat tp rse2 nye xkn jd kenyataan. Hehe, so jom tgk apa dia. =)

SPORT
First and foremost, ak ni x mcm dak2 laki len (or maybe pmpn2 len gak la). Ak x minat sgt ngan bola sepak. Hmmm, x tau la npe. Maybe sbb ak xde abg kot, so xde la exposure sgt ngan bola2 ni. But then, x bermakna ak x suka sports. Weh, ckp bek2 sket e. Kaw ingt ak ape? Haha, emo. Hmm ok2. Sports yg aku ske n boleh men dgn jayanye (ceit poyo) adalah bola tampar & bowling. Wakaka, walaupun ak tau ak xde la se-power cam sesetengah org, tp okla. Ak start men bola tmpar mase form 1. Mase tu cam noob gila ar. Dah r x penah men. Men pun sbb ketua dorm ak ajk turun. Haih, time tu pukul servis pun x msuk. Wakaka. Hmm bowling pun ak start men time form 1. Mula2 akk aku sje je ajk men. Men bodo2 camtu. Skali tgk2 ak teror lak. Haha. Xde la nk poyo. Tp maybe naseb je kot ak ley baling bola tu straight. Nk spin2 tu mmg harapan la. Haha. But then, satu sport yg ak idam2 but rase cam xkn jdi kenyataan adalah.... jeng3.... tenis. Tettt. Haha, nape? X percaye? Huhu, sumpah ak nk sgt men tenis. Dlu time kt skola ade la gak cuba2 men. Tp sbbkn x byk peluang tuk men. Sbb tu ak tinggalkan je angan2 tu. Huhu. Nape ak nk men tenis? Hmm, ntah ar. Maybe sbb style kot sport tu. Ye ar, ko tgk jela pemain2 tenis yg pro2 skang ni ie nadal, federer, rodick. Dorng klu men mmg style gile. Stamina sume mmg tip top ar. Ko tgk je game tenis tu cam senang. Tp klu dah kene diri tgh panas 3-4 jam, mau x nye kene ade stamina tinggi. Ckp pasal tenis ni, haih, everytime ak blk umah je, for sure, family ak ngah tgk tenis. Nak2 mak ak. Sejak dia pencen, mmg dok tgk tenis je. Siap name coach, gf, bf, mak, ayah pemain tenis tu sume dia tau. Haih -.-

LANGUAGE
Hmm, ni lg satu hal. Di sbb kan ak ni dlu blaja skola agama, so alhamdulillah ak dpt blaja bahasa arab. Tp sumpah ak ckp, susah wor. X tau la mmbr2 ak yg len rase camne en. Tp bg ak bahasa arab mmg ssh tuk ak dpt tangkap. But then, ade lg satu bahasa yg ak nk sgt blaja tp rse cam x kn ak wat. Hehe. Bahasa ape? Jawe? Bugis? Hindustan? Wakaka, mmg x ar. Jawe ak tau gak sket2. Bugis? Err~ tnye aiman je. Hindustan? Mujhse doste karoge? Haha, tu je ak tau. Ok2, back to the topic. Hmmm, ekceli ak nk blaja bahasa jepun. Haha, ak ni jenis yg suke tgk anime (ape tu anime? kaw carik ar sendiri haha). Ala kartun2 jepun tu. Huhu. Ntah ar. Ak rse cam syok la plak bile dpt paham ape yg dorng ckp. Dlu mse zaman muda2 (eceh) rajin gak ar ak bkk tenet carik maksud perkataan jepun sume tu. Tp skang da mls da. Klu tgk cite2 tu sume depends on subtitle je la. Wakaka.


MUSIC
Haish klu nk ckp sal music ni mmg sampai esok x abes. Ak mmg suka gila bab2 music ni. Haha, ok mls nk bebel panjang, ak str8 to the point je la. Hmmm, ak klu nk nyanyi mmg sore x sedap pon. Tp ade ak kesah? Kt blk ak melalak gak. Haha, tp ak teringin sgt nk blaja men instrument. Klu nk ikutkn byk je instrument yg ak nk try, tp yg plg ak nk sgt2 adelah blaja men violin. Haaa, npe? x ley terima? Ak ni pelik2 je kan. Nk men bende yg x slalu org men. Tp tula, ak rse men violin tu sgt2 style. Wakaka, nak2 klu lelaki yg men. Fuuuh, dy nye feel mmg tip top ar. Ley meremang bulu ak klu tgk org men violin depan mata ak. Smalam duk bebual ngan shahdatt, dia pun ade angan2 nk men violin (ceit, sibuk! tiru ak je keje). 


Hmmm, snanye klu nk list kn, ade byk lagi bende yg ak nk, tp rse2 cam xkn dpt dlm hidup ak ni. Tp 3 yg kat atas ni la ak list kn sbgi yg plg penting. Tp klu pk2 blk, umor ak bru nk msuk 21 taon. Perjalanan hidup insyaAllah lame lg. Boleh je kan klu nk blaja bende2 tu sume. So depends kt diri ak gak la sama ade ak nk wat atau x. Tgk la camne. Maybe satu hari nnti klu d beri peluang ak try la. 

6 feedbacks






Tuesday, February 22, 2011 @ 9:04 PM

Penat tapi puas...

Hmmm, pg ni cam pg2 yg bese ak gi kelas kul 8 pagi. Damn, tabah en hari2 kelas ak start kul 8. This week start lecture neuroanat & neurophysio (mls la nk elaborate pnjg2, yg penting tu sbjek medic la huhu). As usual dtg, dgr, pastu blk.

Huhu, tp ak bkn nk cite sal tu. Ak nk ckp kt cni, yg td ak ngan dak2 ni gi summit. Watpe? Haaa, tunggu sat. Nk cite la ni. But before that ak nk story pasal kebengangan ak pg td. Pagi td, ak kene fine RM30 dek kolej terchenta ak ni sbb parking dlm kolej tnpe berdaftar. Ek ele, lu kecoh pahal? Sblum2 ni xde plak nk saman2 ni. Skang sebok lak nk saman2 org. Pak kal je td ak nk kuar bergumbira, sbb kn x nk wat spoil event hari ni, ak gagahkn jela senyuman. Padahal dlm hati mmg wa baran gila babeng ar. 

So, mls nk cite pnjng2 sal saman tu, ni nk story bende len. Snanye pg td pas lecture ak ngan 11 org rakan yg len gi summit. Eh, da bgtau e td? Ops, lupe. Hehe. Ekceli gi sane sbb nk gi men bowling. *Pahal? lu ingat wa x reti men?* Ok2, chill. Gi men bowling ni ili yg ajk. Sbb katenye dy nk training tuk tournament pe ntah. Long story short, ktorng men 4 games. *Amek kaw, mampu ke ko nk men 4 games skali arung?* Haha, seb bek harge murah. 4 games ktorng men harge RM10 je k. Tp yg men 10 org je. Si shahdatt tu gedik, nk ikut, tp x nk men. Wat sempit kete je pergi. Heh. Haha, sumpah best dow men bowling hari ni. Wa xde nk riak en, tp every game pun wa no 1. *ili toksah cite ar, dy bowler negara* Yg x ley blah nye, pas men 3 games, perangai gila masing2 dtg dah. Mcm2 gaye balingan ko kuar. *Baling 2 tgn lah, baling gune tgn kiri lah, baling ikut celah kangkang lah, blk sambil meniarap lah (ops, ni syiela sorng je mampu wat LOL)*. Haha, bile pk2 blk, seb bek ktorng x kne halau dri tmpt tu. Nk ikutkan mmg x follow rules lgsung dah. Haha.






Haha, pas penat men bowling tu, gi solat jap. Then gi la melantak. *da nk dekat kul 4 bru nk lunch la?* Neway, mkn kt kedai bese2 je. Dlm summit gak. Ceit, sumpah wa x ley blah time mkn ni. Duduk lak satu meja ngan shahdatt. Mmg x sah la klu x merapu en. Ak nye order dtg lmbt, so si shahdatt yg pale x siuman start la merepek.

Shahdatt : Abes la faiz, nasik kaw kene kangkang ngan akk tu. 

Aku : Akk tu de cushing, so dy susah nk bgun.

Capet : Ah, konfem akk tu terduduk terus ats nasik kaw.

Shahdatt : Aah, bek ko cek nnti ade bulu ke x.

Haha, agk2 camtu la conversation ktorng. Sengal x mmbr2 ak ni? Cess, x lame pastu nasik ak sampai. Ah, ak kesah ape. Lapo nye pasal, abes gak ak mkn. Haha, yg dorng semeja ak ni duk la ckp "abes la pasni faiz asek nk dtg cni je". Budus. 

Kebetulan plak tmpt ktorng mkn tu btol2 depan gsc. Siap ley nmpk lg showtime sume. Tetibe time mkn ili tnye ak nk gi mane2 ke pasni? or nk terus blk je? Haha, mmg silap ar bile tnye camtu. Ak pe gi trus tgk showtime kt gsc tu. Tgk2 cite sanctum ade showing kul 4.40. Time tu bru kul 4.30. Mmg cun la. Pastu, trus bgun dari meja mkn tuk beratur beli tiket. Haha. 

So nk bgtau kt cni, cte sanctum tu mmg best. X rugi ak ddk dlm panggung tu 2 jam. Cite dy saspen n sedey gak ar last2. Bley plak lokman tido nk dekat sejam. Cess, x menghayati langsung. Haha, ni nk cite sket. Roomate ak ni da rajen gi gym hari2 *ek, bkn fitness first ke ape, gym kt kolej je =P* Neway, sbb kn kononnye x nk tinggal sehari pun pegi gym, td blk2 summit pas smayang maghrb trus gerak gi gym. Walawey, semangat gile lokman ni. Uhuk jgn terkejut pasni dy de 6 pack. Wakaka =P

Haha, k ar penat nk merepek kt cni. So adios, chow dlu =)

p/s : eh2, lupe nk selitkn. time blk dri summit, capet yg drive kete ak. wakaka noob gile. asek la mati enjin. plg x bleh blah mati enjin kat tol. bole plak kan? wakaka. tu la umi, ak suh kaw bwk ko x nk. cian capet d malukan. hehehe

0 feedbacks






Sunday, February 20, 2011 @ 8:22 PM

Panggung ahad...

Hmm, hari ni ak bgun lmbt. Alah tp bese ar hari ahad penah lak ak rajen bgun awal. Keh3. Tp bgun2 je ak gi wat status marah kt shahdatt, konon cam penyebab ak bgun lmbt ar. Ah, mmg salah dy pun, ley nk wat slumber party ngan ak smalam. Abes suda bantal ak meletup men pillow fight ngan dy. Wakaka.

Eh jap, ak nk cite bende len snanye. Haha, hari ni ak tgk cite hindustan beb. Cite ape kaw rase? Huhu, snanye cite ni da lapok da. Dari dlu lgi nk tgk, tp x tertgk tgk. So sbb kn ak still dalam mood malas ak, ak pun gi ar mntk cite ni dari lokman (roomate ak). Hmmm, cite ape weh? Sabo le. Nk bgtau ar ni. Lempang nk? Haish. Jd, al kisahnye, td ak tgk cite 3 idiots. 

Hmm, ak x ske pun tgk cite2 hindustan ni. Sbb nye first skali dy byk nyanyi2, n satu gi sbb cite dy maha lama. Ceit. Satu cite pun cecah 3 jam. Ape ko ingt ko berlakon lord of the rings pe nk cite lame2 camtu?? Huh. Tp jujur ak ckp, cite ni mmg best. Byk pengajaran. Cite ni gak wat ak hampir menangis. Pahal? Lu ingat wa hati batu ke x ley nk nangis. Ehe, tp hampir jela. Xde la berjujuran pun air mata ak ni =P

Neway, aku nk point out satu bende yg dy ckp kt dlm cite ni. "How many of u come to college not for the sake of getting a degree, but just for the opportunity to learn?". Sape yg mcm ni tlg bgtau kt ak sat. Ak nk tabik spring kt dy. Yep mmg x d nafikan kita msuk uni tuk belajar. Tp kaw boleh ke klu dah penat2 belajar 5 tahun cam ak insyaAllah nnti, pastu kuar camtu je tnpe dpt degree pe sume. Ye ar, nnti nk keje kene la ade degree. Ade ke org nk hire ko jdik doktor klu ko xde degree. Tp tula, the point is here, cite ni nk ajk kita supaya muhasabah diri balik diri kita ni. Kita skang ni masuk uni adekah tuk dpt degree semata-mata or dlm mase yg same dtg nk menuntut ilmu. So pikir2 kan lah ye.

4 feedbacks






Saturday, February 19, 2011 @ 12:13 AM

Malas...

Malas? Huh, ak mmg malas. Spe yg ckp ak rajen tu mmg penipu besa la. Tp skang ni ak bkn nk cite sal mls belajar ke, mls pegi kelas ke, mls ape ke, tp ak nk ckp sal yg ak ni mls nk layan kerenah manusia yg pelik2.

Ak sumpah x paham, sepatutnye mkin kita meningkat usia ni, patutnye makin dewasa la kan. Tp nape ade sesetengah org yg x nk follow peraturan kosmik ni pun ak x tau la. Sumpah ak ckp, ak x paham. Umor masing2 da masuk 20-an, pemikiran tu ptutnye matang la sket. Klu x byk pun ade la gak en. Bleh x klu da besar ni jgn nk perangai cam budak2. Cukup2 la dlu bpe taon jdik budak2. Come on la. Grow up please!

Before this, ok la, ak layan je la kn sape2 nk wat hal cam dk2 ni. But skang, ak mintak maap byk2 ak ckp ni, kdg2 tu mcm nk bg pelempang kt sekoq2. Klu de yg terasa, terasa la. Ade ak kesah. Ni blog ak, ske ak la ak nk taip ape. Ko gi bce sape suruh.

So skang, ak mmg akn ignore spe2 yg wat kerenah mcm2 ni. Nk emo jgn tunjuk depan ak. Ko ingt ko je ley emo, ak pun emo gak. Tp ak kawal. Sape yg kenal ak, mmg tau la bile je emo ni. Tu pun xkn affect spe2 pun. Ak gak jarang skali nk marah2. Klu ade nmpk or dgr ak maki2 tu, bkn marah snanye. Ade bpe org je kt dunia ni yg penah nmpk ak marah btol2. Jujur ak ckp ak mmg x ske marah2. Tp jgn cabar ak la.

Neway, so the point is now, ak harap sape2 yg rse diri tu dah besa, tlg la act like one. Jgn la sbb perkara remeh temeh, ko nk terasa x tentu pasal. Kawal la sket emosi tu. Sume org pun de masalah masing2, tp pandai2 la kan nk setelkan. 

Lastly ak mintak maap klu de wat spe2 sakit ati bile bace post ni. But then again i say, ade aku kesah?? 

7 feedbacks






Tuesday, February 15, 2011 @ 12:17 AM

Gaduh? Sape suke?

Hmmm, sape suke gado? Habaq mai kat aku. Seyes ak x suke. Tp bile da nk gado nk wat camne en? Ak ckp ni bkn sal gado tumbuk2 tu. Ni gado ko x bercakap sume. Cam bodo en? Nak tau nape ak x suke bile ade gado2 ni? Meh ak story.

Camni, kate la ko bek ngan sorang ni. Pastu camne ntah ade la berlaku bende yg korang x suke. Ade salah paham la ape la. Mcm2 la. Then ko x bercakap ngan dy. Pastu ko ignore dy. Dy pun ignore ko. Masing2 lak ego tinggi menggunung. So masing2 x nk mintak maap. Sehari jadi 2 hari, seminggu jadi 2 minggu. Klu selisih bahu muka pun x nk pandang. Ape lagi nk bertegur sape kn. Then, member2 len lak rase pelik pastu tnye "weh, korang pesal? gado ke?". Ko lak mls nk layan wat dunno je. So camni la cite dy.

Pastu katekan la lame2 korang cam da lupe pasal gado tu. Konon nk baik2 semula la. Tp mmg x ar akan jdik bek cam dlu. Mesti ade awkwardness yg stick sampai bile2. Tu yg ak x suke. Masing2 jdik janggal. That's why ak x suke gado. Tp tula. Bende ni sume bkn kita nk. Klu nk jadik mmg x ley nk halang. Sepanjang idup ak, x penah ak dpt reconnect blk ngan org yg ak penah gado jdik cam bese. Kire nye jdik bek cam sblom gado la. Haih.

Ak pun x tau npe ak membebel pasal ni. Padahal report cfcs ak ni x siap2. Ngok la. Ak x suke cfcs!!!!

5 feedbacks






Monday, February 14, 2011 @ 8:35 PM

Kempen Kesedaran Kesihatan 2011 'Jom Sihat'

As salam, walawey, sori ar blog ak ni da berabuk la. Huhu. Nak kate bz x gak. So, konklusinye, ak malas nk taip. Hahah. Ak klu time rajin, mmg byk ar entry. Bile mood swing sket jd mls tahap cipan mmg bersawang-sawang la blog ak ni. Huhu

Ok, ni ak nk story-mory sket aktiviti ak hujung minggu lepas. Huhu. Hang pi cek tajuk entry ni ak tulis ape. Haaaa, jgn x tau, ak gi berkempen der. Kat mane? Huh kt SMK Dato' Undang Haji Adnan, Kota Pekan, Rembau, Nogori Sembilan. Ko tnye nape wat kt cni? Ntah, ak pun x tau. Dah le jao. Mcm2 masalah lak tu ktorng dpt b4 start kempen ni. Xpe2. Tu ak mls nk cite. Yg penting bende alah ni da setel.

Huhu, ekceli, ak sepatutnye jdik kuli je. Ajk bodo2 camtu. Tp 2 weeks before projek ni start, ana mntk tlg ak amek alih position dy sebagai penolong pengarah klinikal. So basically ak la barua medical check up tuk haritu. Wakaka. Tp nseb bek urusan surat menyurat pinjam meminjam peralatan dari hospital ana dah setelkan. So, keje ak senang je. Just follow up dri hospital n pegi angkut brg2 tu trun rembau.

So hari jumaat haritu, kami ade la dlm 70 org bdk medic yg majoriti nye 2nd year bergerak la gi rembau. Hehe. Ak pegi nek kete. Thanx aiman! Klu nk ikutkan ktorang mmg sampai awal. Tp sbb kan perut masing2 dlm kete tu dok kriuk krak kriuk krak, ktorng singgah la kt mekdi kt area senawang. Shhhhh!!! Ekceli dah sepakat xnk bgtau sesape. Yela takut kang ade yg x puas ati lak ktorng stop tuk mkn. Tp sbb program dah abes. Ade ak kesah???? Wakakaka. Alah, at last pun ktorng gak sampai dlu. Bas still lembap. Huh.

Hmm, sampai2 je, ak tgk la yg bdk2 yg dah dtg dri petang ie alep, nad, mas sakura, amal, revati n len2 (x ingat da) ngah wat back drop. So mls nk kacau, lgpun jap lg bas sampai, ak lak kene wat keje ak. X lame pas tu ak tgk bas pun sampai. Heh, tp shit gile sbb pak guard skola tu x bg bas masuk. Budus. Mmg carutan demi carutan la kuar dri mulut ak ngan ajk2 len. Yela mne x nye, dah le gate skolah tu ngan dewan jao gile. Nek bukit kot. Ngan brg2 dlm bas berat2 sume nye. Haih, sabo jela. Seb bek la ajk2 sume bgus2. Terus buat tren tuk pass2 brg bwk nek dewan.

Dah angkut2 brg tu, ak pun mule la wat role jdk ketua klinikal berkaliber. Wakaka, suh wat ni, suh wat tu. Seb bek volunteers tuk medical check up ramai. So xde la ak rse bersalah sgt suh dorang wat keje2 sume. Tp before that ak nmpk la si shahdatt ni ngah berlegar-legar xde keje en. So ak ape lg, kuar la suara diktator nye arah si shahdatt ni gi sapu kelas tuk medical check up tu. Seb bek minah tu x melawan. Redha je kene sapu kelas. Hehe. Thanks ar shahdatt. =P

Adeh, penat la nk tulis. So long story short, mlm tu ak tido kul 2 pagi. Tido lak bukan atas tilam ke toto ke ape ke. Wa tido atas lantai wa ckp sama lu. Seb bek wa ade bwk bantal ngan selimut. At least xde ar wa mati kesejukan mlm tu tido ats lantai yg sejuk beku tu. Ceit.

Tp bese ar, tido cam tu mmg ar x nyenyak. Ngan si capet sibuk men laptop. Asek2 la ak terjage. Ngan drpd xde org kt sblah tetibe ade makhluk bernama yus menyelit antara ak ngan aiman. Haish mcm2. Tup tup tau dah kul 6 pagi. Walawey, mmg serius ak mls gile nk bgun. Ak bukak2 mate tgk afdhal siap2 pki kain pelikat nk gi solat. Aiman lak ntah bile dy bgun dah duk men phone dy. Haih, ak pun ape lg. Sbb mls nk berebut shower yg satu tu je ley pki, terus ar gi mandi. X lame before ak nk gerak mandi tu, ak tgk alep ngan pimett dtg kejut sume org bgun (dorang ni x tido satu mlm sbb gi jage brg kt dewan). So sape yg kenal alep tu tau la camne en dy kejut org, mmg ko x tido blk la pas dgr dy maki hamun sume. Wakaka.



*Woi, penat la nak taip*
*Rehat jap*



*********************************************



*Ok, sambung blk*




So, pagi tu acara 1st kali ade larian sihat. Yg ni ak x terlibat so x nk cite panjang2. Basically time ni ak ngah sibuk wat final touch up kt blk medical check up ak. Bile dah setel sume, ak gi la konon2 nk tlg dak karnival games setup tmpt. Tp dorang cam dah cukup org je, so ak pun blah carik port len nk lepak. X lame before perasmian start, org dari jabatan kesihatan daerah rembau dtg. Ok, ak pk bgus, dtg gak org2 ni. Sbb syed kate dorng ade call ckp nk wat pap smear n breast self-examination. Dak2 len sume da excited da dgr. Tettttt, tp mmg hampa plus kecewa plus baran gak ar. Nak tau nape?? Huh, ade ke dorang dtg just nk wat medical check up bese je. Bodo gile, bende2 tu sume ktorng ley wat, n mmg ktorng nk  wat pun. Cess, mmg kene carutan gak ar org2 tu sume. Tp ak carut dlm ati je. Haih nseb bek la dpt setelkan bende tu, so ak bgtau org2 tu sume dorang amek shift pagi, n team medical check up ak lak handle shift petang.

Disebabkan ak xde keje pg tu, ape lagi, gi merayau2 la. Konon nk tlg2 la mne2 tmpat yg x cukup org nk handle. So, ak gi singgah booth pameran, ak tgk sume ok. Pegi area gerai, dorng cam xnk mintak tlg pape pun. Last2 ak lepak je kt khemah karnival games. Layan pale mok n da gang. Time ni la ak nk tgk dak2 ni layan bdk2 kecik. Wakaka, seyes x ley blah afdhal boleh ckp camni "Ok adik ada berapa point. Pencil tekan ini 5 point, hamper kecil/pemadam comel ini 8 point, buku/file/pelekat fridge ini 10 point, pencil colour ini 16 point. Hamper ini 25 point, tapi adik kena masuk cabutan bertuah dulu. Kalau adik bertuah adik dapat. Hamper ini RM30. " Amek ko. Hahah

Plg x bley blah last2 ak lak dok jage satu booth kat carnival games. Tlg yus la konon. Shahdatt pun ade skali. Wakaka. Bpk penat gile jage bende alah tu. Bdk2 skolah tu asek dtg nk men je, jap2, bang nk satu game, abg ni sy nk men dua game, abg sy dtg dlu asal dy ley men dlu, abg satu game lagi. Pehhh, mmg laku ar booth kami. Ade nye dpt dlm RM100++. Padahal satu game 50 sen je. Ko bygkan la bpe byk duet ktorng kebas dari dak2 kecik tu sume. Hehehe. Ni klu mak bpk dorang tau ni, mmg mati kene hambat ktorng sume. Hahah. Tp ak salute la VC coz sporting men kat karnival games tu gak. Hmm dy bayar ke x ek agak2? Ak lupe la. =P

Hmm selain ade karnival games, pameran, gerai jualan, medical check up, pagi tu ade ceramah kesihatan  gak. Time ceramah tu seb bek la ade bdk PLKN dtg, klu x mmg xde sape la nk dgr. Coz bdk2 kecik sume dok perabis duit kt karnival games. Makcik2 pakcik2 lak sebok wat medical check up. Ptg tu ak rse program plg best time demonstrasi memasak secara sihat ngan chef ismail. Kenal x sape? Ala, x kn x kenal kot. Dy geng2 chef wan gak la. Chef ismail  ni seyes sporting gile n sumpah lwk. Ley plak sblum memasak dy ajar penonton2 sume wat senamrobik. Mmg gile la. Ptg tu dy tunjuk cara wat kerabu mangga + udang. Pehhhh, sedap wa ckp sama lu. After demo tu, ade lak petandingan memasak. Semangat gile makcik2 tu sume wat. Siap bwk sudu garpu emas ko tuk hias pinggan dy. Fuuhh. Stylo.

After that, ade pertandingan mewarna n pertandingan pakaian beragam tuk kanak2. Sambutan mmg bgus ar. Sume pun semangat nk masuk. Comel je ak tgk dak2 ni mewarna. Ade sorang tu siap bwk crayon, water colour bagai. Sumpah semangat. 

So lasty after sume pertandingan da abes, kul 5.30 camtu start la majlis penutup. Bagi la hadiah sume kt pemenang. Then ktrong pun siap2 kemas brg sume tuk blk um. Sbb skang ni ak mmg da penat gile menaip. Idea pun tarak. Ak pendekan la ye. Ktorng pun bertolak blk um kul 8 mlm camtu. Sampai lak around kul 10. Cam bese ak nek kete ngan aiman, pimett n acap. 

Overall, ak mmg puas ati gile ngan KKK taon ni. Syabas n tahniah d ucapkan kt semua ajk yg da bertungkus lumus wat keje tuk menjayakan projek ni. Kat cni ak gak nk mintak maaf klu ade terkasar bahasa, or termaki, tercarut, terhamun, terkutuk ape2 ye. Besela, org penat wat keje mmg dengki sket. Wakaka. Neway tgk la gamba2 kt bwh ni. Gamba ak x byk, cdey ;(












p/s: pasni nk join baktisiswa lak =P (harap2 taon ni wat kt sabah)