<body>
Pen Dakwat Hitam

DISCLAIMER



http://aku-sebatang-pen.blogspot.com/
Photobucket
08/04/1990 and where are my presents?
SMKJ
SMKAJB. CLASS 2007.
UM (MEDIC MBBS).
Male. Malay. Johor Bahru
STAY or kindly LEAVE!

FOLLOW ME


feedjit

AFFILIATES

@UM
Azrul Asri Danial Farid Ibnu Shahputri Umi Sofiah Ieka Zazili Piqa Ara Izzah Mas Sakura

@PASUM
Mira Nina Sharah Aqmar Dhamirah Ainin

@SMKAJB
Cha'a Amirul Isz Rya Munira Sa'ei Ikin Faiq Ajib Edlyn Fizi Ijat Adeq Payin Hikmah Eis Afiqah Ain Piqa Sapar

@OTHERS
Muthaqqaf Adip Yuan Zack Zukhairi Dashboard

flashbacks

June 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 May 2009 June 2009 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 September 2011

TAGBOARD





Wednesday, January 26, 2011 @ 12:21 AM

MPIS 2011...

Smalam gi dinner kolej kt Grand Dorsett Hotel, Subang. Fuuuhhh, penat. Penat watpe? Haha ape lg, penat amek gambo le. Hehe, bese la, kate hensem, mesti la rmi org nk mek gambo =P. Neway, dinner ni tema dy "A Night of Ties". So, basically kene pki ape2 yg de ikat2 la katenye. Aku pki simple suda, x beli pape pun tuk mpis (malam penganugerahan ibnu sina) kali ni. Recycle blk je baju2 lame. Nk grand tunggu final year nnti la. Ha, aku sewa tux time tu nnti. Hehe. Yola, fulus kene jage sket skang ni, sem 2 ni lambat lagi nk abes. Huhu. Aku puas ati la dinner kali ni. Walaupun aku rse every time gi dinner pun menu dy same je, tp this time aku mkn kenyang. Haha. Great jobs to the committee members yg organize dinner kali ni. Also a big congratulation to those who received an award last night. So cam bese, tgk je la gamba =P





















p/s : ade beratus-ratus gamba aku rse, tp xkn nk upload sume kn huhu =P


0 feedbacks






Monday, January 24, 2011 @ 12:26 AM

Black & White...

Haha snanye ni contest. To those yg nk tau lebih lanjut cek link ni. So neway, cam mls nk masuk contest ni, tp rase nk gak post gamba hitam putih kt cni. Huhu, ak bkn reti bagai nk edit2 gambo ni. Dlu2 cam rajen, skang mls da. Huhu. So ni dy =P

nice x?? =P

Btw, dy kene wat slogan kan? Haha. Walaupun ak x nk masuk contest ni, nk gak wat slogan tu =P


"Kalau saya menang RM100 tu, saya blanja kwn2 tutti frutti bekas plg besar"

TAGGEDSofiah , Asri , Cha'a , Rya , Piqa


2 feedbacks






Sunday, January 23, 2011 @ 11:01 PM

Pangkor Island...

Hahaha. Ak pun x tau la, ak ni dak medic ke ape. Mane x nye, asek berjalan je koje. Haha. Snanye percutian kali ni x rancang pun. Ni sume salah jo (ceit kesian class rep, sowi2). Hehe, yela patutnye cuti hari khamis je sbb thaipusam, tp si jo ni gi clear kn class hari jumaat skali. So, jd la cuti ak 4 hari. Haha, si alep mmbr ak ni lak dri minggu sbelum nye lg ajk gi pangkor, tp x dpt pegi sbb bz ngan fis (projek kolej), so bile dpt cuti 4 hari camni, dy ape lg, trus wat plan gi pangkor. Actually ade plan B tuk gi cameron, tp sbb kn option gi pangkor lg murah n lg byk aktiviti, so pilih la pegi pangkor. Di sbb kn plan ni last minit, so cam x dpt ajk ramai org. Rmi dh de plan len. Tp ktorng x kesah pun. Asalkn dpt gi pangkor. Huhu. Neway, ak de sorng mmbr duk pangkor, nme dy atie, that's why la dpt murah. Chalet yg ktorng ddk name dy Lyana Villa Chalet, ni chalet mmbr atie, murah beb. 2 malam RM180 je. Tp tu pun sbb ktorng member atie, klu org len mahal le. Hehe.

Hmmm, tuk mkn lak mak atie yg sediakan. Pergggghhhh. Mmg terbaek wa ckp lu. Seyes. Ktorng byar RM10 je sorang tuk 1 hari. Dpt 3 kali mkn. Tp mmg berbaloi gile. Ak x rase korang akn dpt mkn se-best ktorng time tu. Mmg byk2 terima kasih la kt mak atie. Hari 1st ktorng lunch dpt mkn nasi ayam, sorang dpt 2 ketul ayam, siap ade bg nasi tuk tambah lg. Mlm lak, mak atie masak talapia sweet sour, sorang dpt sekor. Gila ah. Esknye sarapan mat atie bg nasi lemak, lunch lak perrrggggghhhh, dpt ikan pari bakar + pari asam pedas. Adoi, terliur ak taip ni. Hehe. Tuk dinner teka ktorng dpt ape? Jeng3. Ketam woi ketam!! Fuuuuhhh, mmg terbaik ar mak atie masak. Tu pun mak dy ley ckp kt ktorng "laaa, ingtkan mak cik masak x cukup". Haha, cuba ko bygkn, mne nk dpt mkn camtu byar RM10 je sehari? Ckp2!! Haha.

Overall, trip pegi pangkor ni mmg best gila la. Laut dy cantik. Air jernih. Hehe, dpt cuci mata. Byk mat salleh worrr. X kelip mata ak pandang. Hihi. Dpt snorkeling sume, pastu siap sewa motor dpt round satu pangkor. Credit to alep n sazali yg gagah bwk moto turun nek bukit. Hahaha. Neway, mls nk cite panjang. Tgk je la gambo. 

dari kiri : sazali, alep, aku, pimett (baru sampai jeti lumut)

Tarzan?? -.-

Snorkeling la beb =P

Round2 pulau ats bot =)

sunset. nice aite?

Best gila mandi kt cni

Haha ingt kt sape la tu =P

Tanam pimett lol =P

Peace =)

Emo sbb kene blk dah ;(

Ats bot, otw blk ;(

p/s : To those yg x penah pegi pangkor lg, aku suggest kn ko pegi la. Seyes best. Aku x tipu. Hehe

0 feedbacks






Thursday, January 13, 2011 @ 5:28 PM

Mesin timbang...

Di sebuah shopping complex yang sesak dengan pengunjung, ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang. Setelah memasukkan wang RM1.00, mesin komputer menjawab dengan kuat: "47 kg!!!"

Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!!!"

Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup 'chubby' dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00, mesin komputer mengeluarkan jawapan dengan kuat:


"Tolong naik sorang-sorang. . jangan ramai-ramai!!!!"



1 feedbacks






@ 11:51 AM

Kisah 4 pengantin baru...

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri.

Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak. Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon.

Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor.

Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macamana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aje dah cukup. Ringkas, padat dan cepat." panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis 'Standard Chartered'.Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa, tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis "Besar, teguh dan peramah".. Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis "Nikmatnya hingga ketitisan yang terakhir" Bahagialah Si Seri rupanya ...

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis 'KFC'. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis 'Hingga Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni rupa nya...

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu... tak ada jugak…. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya "AIR ASIA".

Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca….. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.... Apa motto iklan itu...????


"7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-STOP!!"



2 feedbacks






Tuesday, January 11, 2011 @ 11:01 AM

Tagged...


Your main ringtone?

Airplanes - B.O.B feat Hayley Williams

What you did at 12 last night?

Em, men fb kot -.-"

Who was the last person you went with? Where?

My mom, pegi pasar beli ikan =P

The colour of t-shirt you are wearing now?

Red ^^ 

The last thing you did?

Pegi 2 lectures patho yg gile bosan -.-

3 of your everyday favourite items:

-Laptop
-Henset
-Jam tangan

The colour of your bedroom is?

Kt umah kaler kuning (ughh bpk aku yg cat suke hati dy)
Kt kolej kaler hijau (dull gile)

How much money in your wallet now?

RM 2 (haha mls nk cucuk duet)

How's life?

Ok je aku rase.

Your favourite song is?

Hmmmm byk kot. Aku versatile. Asalkan lgu tu best je aku suke. 

What will you do next weekend?

Menghabiskan duet kt expo fis kot (hehe nk bodek pengarah =P)

When was the last time you see your mom?

Last Sunday. She sent me to the bus station.

Where is she now?

Kt umah la kot.

When was the last time you talk to your parents?

Last Sunday la.

Who is the last person talked to you last night?

Lokman, roomate aku.

The last suprise you got. When?

Last week. Blk2 umah ade kete baru. Akk aku punye -.-

Last thing you borrowed from your friend. When?

Errr, aku x ingt. Aku x suke pinjam brg org.

Who is your bf/ gf/ husband/ wife?

Shhhhhhh. Hehe =P

What do you feel right now?

Sleepy. zzzzzzzzzzzzZZZZZZZ...

Wanna share with who?

Share mende nye??? X paham

Who know your secret?

Nobody knows. Haha. Aku x suke bgtau ape2 kt org len =P

They keep your secret?

Dh xde yg tau. Mmg tersimpan la rahsia aku. huhu

Are you angry with someone?

Nope, i guess so -.-"

What do you order at McD?

Em dulu suke big mac, pastu suka spicy chicken mcdeluxe lak, skang aku suke fillet-o-fish

The last time you feel so sad?

Just a few days before. Now? Not so sad anymore la hihi



TAGGED: Cha'a , Sofiah , Piqa , Asri


6 feedbacks






Friday, January 7, 2011 @ 10:58 PM

....................................

I miss u so much. There i said it. It's been 4 years since i last saw u. Yeah, 4 years. So don't blame me for missing u so much. I thought things would be easier as years gone by. But, apparently it doesn't. It kills me that i couldn't see u everyday like before. Sure we do contacted each other these past 4 years but still, it is not the same. We've been drifting further apart from each other and i'm not lying, it hurts. I'm not sure whether u still feel the same way as u did before, but i sure hell am. There's never been a day where i don't think about you and i don't think there will be a day that i forget about u completely. I really hope u could read this but a part of me hoping that u would not. I can see that u're now doing quite well with ur life and a big congratulation for the thing u just got the other day. I'm really proud of u. If it meant to be like this, i wish u the very best.  

2 feedbacks






Thursday, January 6, 2011 @ 10:37 PM

Holiday la dow...

Life is short, live it. Love is rare, grab it. Anger is bad, dump it. Fear is awful, face it. Memories are sweet, cherish it. 

Hahaha. Refer kpd post kt starbucks tu, aku de ckp cuti kali ni maybe pnuh ngan tido, mkn ngan on9. X sangke lak yg tetibe ley ade aktiviti sampingan. Haha. Snanye bende ni x plan pun. Ade satu mlm tu, si sofiah wat wallpost kt hikmah ajk gi singapore. Hmm, aku pun pe lgi, nyebok la kt wallpost tu. Hehe. Aku ckp wat pe nk gi spore? Msia pun x abes pusing lg. Yela, aku pk2 spore dh la mahal, kang wat perabis duet je. Dh la sem baru start. Kang x psal2 poket rabak time tgh2 sem, kn susah nnti. Lg pun nnti bulan depan ade plan nk gi pulau perhentian lak. Nk kene gune duet lg. So nk d jadikan cite kt cni, aku ajk la dorang gi desaru. Haha, yep aku tau tmpat tu x menarik sgt. Tp, aku tau, bile htf dah berkumpul, kt mane2 pun ley lepak. Hehe. Ape itu htf? Rahsiaaaaaa~

Ok, so hari isnin haritu, sofiah n ili turun la jb (dorang ni umah kt kL). Dlm kul 3 ptg camtu. Aku, aiman, sofiah, ili n hikmah pun mula la gerak jln2. Time tu cuaca x elok lak. Hujan ;( so pk punye pk, ktorng pun decide nk gi muzium (wakaka, lwk2 sepanjang aku duk jb, x penah pun gi muzium ni). Haha, mls nk cite, tgk je la gamba k =P

wakaka, time ni curik2 amek gamba dlm muzium. lwk2

cuaca time ni ok sket la, tp klu panas, dh lame dh guling2 ats rumput tu hahah

Pas abes pusing muzium tu pk la nk gi mane. Time tu bru kul 4.30 rase nye. Sbb kn hujan, mula2 ingtkan nk gi karok kt jusco tebrau. Last2 x jdik, still gi jusco tebrau gak tp gi tgk wyg, cite the tourist. Haha. Cite ni best dow, ending dy mmg unexpected gile. Aku dah tau dh, klu cite ade johny depp ni sure best nye. Huhu.

mkn kt manhattan fish market =P

Dh abes tgk wyg, jam bru pukul 9.30, so ape lg, next destination? Danga bay! Haha. Dh xde tempat len nk gi lg. Ili klu x dy nk gi daiman bowl. Ahh, x mau aku, nk men bowling ngan ili la? Dh ar dy wakil msia. Wat malu je men ngan ktorng nnti. Haha.

setelah penat men basikal hahaha

Seyes penat aku mlm tu. Haha, mne x nye, kayuh basikal nye pasal. Mlm wat exercise cardio. Mati la. Around kul 12 camtu aiman ajk gi mkn kt restoran singgah selalu. Huhu, kt cni ley plak aku terserempak ngan ajib n squid. Ceit x gune tol squid, cuti 3 bulan. Best gile. Btw, ajib skang ngah stdy medic kt indon yg squid lak amek pharmacy kt australia. Dorang dtg ctu katenye nk jumpe tapai (dy ni lak stdy kt UTP). 

shiSSha??

Dlm kul 1 camtu ktorang pun decide tuk blk umah (sofiah n ili stay umah hikmah). Lgpun esknye nk kene bngun pg nk gerak gi kota tinggi lak.



******************************************************


Keesokkan harinye, around kul 11, ktorng berlima pun gerak gi kota tinggi. Wat pe? Haha ape lg. Mandi air terjun la wey. Haha, nseb bek la cuti ktorng time org len x cuti. So tempat tu x ramai org. Dpt ar mandi puas2. 

sumpah best dow mandi kt cni!

=)

Ktorang lepak cni smpai kul 3 camtu. After that terus kemas2 sbb nk gi desaru lak. Sbb plan nk tido kt sane mlm tu. Sampai2 desaru, ktorng check in kt desaru holiday chalet. Ktorng amek chalet yg de 2 bilik. Harga satu mlm RM200. So sorang bayar RM40 je. Pas dh mkn ngan rehat2 jap, ape lg? Lepak kt pantai la. Tp kali ni ktorg x mandi laut, sbb ombak kuat. Org2 kt ctu x bg mandi. Aku x kesah. Lgpun td dh puas dh kot mandi kt air terjun. Huhu.

chalet no 20

monyet2 warna warni =P

=)

dari kiri: sofiah, aiman, hikmah, aku, ili

htf =)

mlm nye lak gi teluk sengat, mkn seafood =)

Esoknye dlm kul 11, ktorang gerak blk. Hikmah ikut sofiah ngan ili blk kL terus. Aku ngan aiman lak amek bas blk jb. Huhu cdey2. Kejap sngt. Klu ikut kn nk je sambung cuti. Huhu. Overall aku mmg hepi gile cuti kali ni. Walaupun lepak just 5 org, tp tetap masyuk. Byk kenangan yg x ley nk d lupekan. Aku harap pasni dpt kuar lg ramai ngan htf2 yg len. Hihi, jumlah ahli sebenar ade 21 org. Haha. Xpe2, len kali insyaAllah dpt kumpul sume skali.

sedih je nk tinggalkan "rumah" kami ;(

3 feedbacks






Wednesday, January 5, 2011 @ 9:02 PM

Nombor-nombor...

Ku de sape2 notice, lately kt fb rmi duk men game nombor2 tu. Those yg x tau, game dy cmni, u send a message contains a number ranging from 1 till 5000, then that person will post a status about u. Haha, aku x men bende ni, coz aku malas nk type. Neway, aku de la hantar beberape request kt org2 yg men tu. Majoriti describe aku ni nmpk garang. Haha, stereotype much? Ngeh3. Lwk la mereka2 ni. Pastu dorang sambung lak, "bile dh kenal, bru tau yg dia ni x macam tu pun, walaupun kdg2 takut gak nk tegur bile time dia emo".

angry Pictures, Images and Photos

Haha, aku rase menarik bile dpt tau what ppl thinks about me. Even though x sume bende org tu describe pasal aku. Yg buruk2 x nk ckp lak. Mesti ar kn, nk kene gak jage hati org. Haha. I find it interesting that 1st impression org ingt aku garang. Haha, aku x reti kot nk marah org. Sape je aku marah? Aku klu marah kt org aku x tunjuk depan dy. Yep, one person got me rite. Aku suke pendam. Ntah, x tau npe. Maybe ego aku tinggi sgt sampai x ley nk kongsi sumthing with others.

Well, anyway thanks to those who thinks i'm such a good friends. Definitely i tried my hardest to be one. Sorry if i did something to offend anyone out there. People makes mistakes =)