<body>
Pen Dakwat Hitam

DISCLAIMER



http://aku-sebatang-pen.blogspot.com/
Photobucket
08/04/1990 and where are my presents?
SMKJ
SMKAJB. CLASS 2007.
UM (MEDIC MBBS).
Male. Malay. Johor Bahru
STAY or kindly LEAVE!

FOLLOW ME


feedjit

AFFILIATES

@UM
Azrul Asri Danial Farid Ibnu Shahputri Umi Sofiah Ieka Zazili Piqa Ara Izzah Mas Sakura

@PASUM
Mira Nina Sharah Aqmar Dhamirah Ainin

@SMKAJB
Cha'a Amirul Isz Rya Munira Sa'ei Ikin Faiq Ajib Edlyn Fizi Ijat Adeq Payin Hikmah Eis Afiqah Ain Piqa Sapar

@OTHERS
Muthaqqaf Adip Yuan Zack Zukhairi Dashboard

flashbacks

June 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 May 2009 June 2009 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 September 2011

TAGBOARD





Sunday, September 26, 2010 @ 3:27 PM

Sengal...

Ak rse sngt sengal skang ni. Nape? Sbb conass lg bpe hari je, tp study ntah ke mane? Adusss, lagho gile ak skang ni. Haih, dh la byk bende nk kene bce, tmbh lg visit cfcs x wat lg, pastu ngan projek larian amal lg. Arrggghhh!! Tension la bai. So nk hilangkan tension, ak asek la berfoya-foya keluar x ingt dunia. 3 mlm straight ak blk dlm kul 2 pagi. Mmg mati la ak pasni. Nescafe peneman diri. Katil cuba ku hindari. Meja tempat ku menyendiri. Sabo jela jdk dk medic ni. -.-"

Ngah bosan2, ak jumpe bende ni:


Boleh diterima pakai ke x agak2? =P


3 feedbacks






Thursday, September 23, 2010 @ 9:26 PM

What's this???


ooohhh yeahh!!
u're seeing it rite
this is no trick
this ticket is totally mine!!
hahaha 
c u there HAYLEY WILLIAMS!!!



jealous much??



ade aku kesah! =P


6 feedbacks






@ 7:51 PM

Suka-suki...


Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Photobucket

Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta


p/s: huhu lame x hapdet, byk nk story, tp x byk mse nk tulis =P

0 feedbacks






Thursday, September 9, 2010 @ 6:46 PM

Ucapan...

Photobucket

0 feedbacks






@ 1:32 AM

Balik kampung...


Semenjak aku meningkat dewasa ni, aku makin malas nk balik kampung. Hmmm, mesti sape2 yg bce ni ckp "apela ko, blk kg ar best!". Mmg aku x nafikan blk kg tu best, tp itu dlu. Sbb nye atok ngan nenek aku 2-2 dah meninggal, bek blah bapak aku mahupun mak aku. So sejak 11 tahun yg lalu ni klu blk kg pun, aku ngan family blk rumah mak long aku. Tu pun sbb rumah dy dekat ngan umah nenek aku dlu. 


*hiasan semata-mata*

Tuk pengetahuan sume, family aku x rapat sngt ngan family blah bpk aku. Bukan gado or yg sewaktu dgn nye. Ntah la, aku pun x tau nk explain camne. Dh mmg sejak aku kecik smpai besar ni, klu blk kg, mesti blk kg mak aku. Padahal kg bpk aku bkn jao mane pun, kt batu pahat je. Kg mak aku lak kt segamat. Dekat je kot. Maybe sbb atok nenek pun dh xde gak, so bpk aku x sedap la nk tumpang umah akk2 or abg2 dy sbb masing2 pun dh de cucu cicit skang ni. 

Hmmm, satu lg sbb nape blk kg dh x best ---> sepupu2 aku majoriti dh kawen, siap ade yg dh beranak 3. So masing2 skang pun dh de keluarga lain. X dpt la nk berkumpul ramai2 mcm dlu lgi. Ade yg blk umah mertua masing2. Sepupu yg sebaya aku lak x ramai. Yela sbb aku ni kira generasi yg terakhir la dlm kategori sepupu. Yg still skolah sume tu dh pangkat anak sedara aku. So mmg x geng la. Lgpun bdk2 skola skang dh len. Dorng membesar zaman lain. X same mcm aku dlu. So klu aku blk kg nnti pun, family yg akan ade kt ctu just family aku n family mak long jela. Klu bernaseb bek lak, ade la skali family mak teh aku. Mak teh aku ni duk kt perlis. So slalunye dorng akn turun johor selang staon. Yela perlis ngan johor bukan dekat bai. Mau nye amek mase 10 jam nk smpai. Haaa, dlm byk2 family, aku plg suke family mak teh. Ank mak teh ade 4 cam la adek badek aku. Cuma yg len, ank lelaki ade 2 org. Family aku lak ank laki sorng je (aku la tu).


*Felda Tenang, Labis, Segamat*

Ape lg yg x best? Haaaa, umah mak long aku ni kt felda. So sape yg kg kt felda tu tau la camne gaye nye. Halaman umah sngt la limited. Jln plak kecik muat tuk satu kete je. Sungai xde. Dusun buah pun xde. Yg ade byk pokok getah. Huhu. Tp satu bende yg impressive gile kt felda mak long aku ni, umah kt ctu. Fuhhhh... Boleh kalahkan umah2 yg de kt bandar ni. Besao2 belako. Haha, seyes. Yela, mak aku ckp, anak2 org felda ni sume dh berjaya, so bile dh ade gaji, dorng buatkn la umah tuk mak bpk dorng. Bgus kn? So aku nnti bile dh bergaji beso (hehe, insyaAllah), aku nk tambah satu lgi tingkt kt umah jb tu. Hehe.




****************************************




OK, td tu cite npe aku x suke blk kg skang ni. So skang aku nk cite lak npe aku suke blk kg time aku kecik2 dlu.


*family aku ke ni?*

Klu dlu, family aku ngan family2 len (mak teh, pak andak, pak lang, mak ngah, ibu-ni adk mak aku plg bongsu, ank dy sorng je, lelaki sebaya ngan aku) mesti dh de kt kg (umah nenek aku) plg kurng pun sehari seblum raye. So dpt la gak ktorng rase sahur, puase, n berbuka puase ramai2 kt kg tu. Klu skang xde dh. Sbb family aku skang blk kg pas smayng raye. Tu pun blk tuk tido satu mlm je. Tp klu time aku kecik2 dlu, lame gak ar stay kt kg. Sbb dlu raye time cuti skolah. So sbb sume pun skolah lgi, xde masalah ar nk duk kg lame2.


*Jgn men mercun! Bazir duet!*

Bile dh mlm lak, aku ngan sepupu2 aku sume duk tunggu depan tv. Hehe. Sbb pe? Yela nk dgr pengumuman raye la. Ape lgi. Haha, so bile dh konpem esk raye, duuusshhhh, sume pun lari kuar gi men mercun. Haha, dlu aku suke gile men mercun. Sanggup aku gi merayu bpk aku nk duet sbb nk beli mercun. Tp skang x lgi. Aku pk wat bazir duet je. Dh ar mahal. Pastu setakat bakar2 letup2. Same je cam ko gi bakar n letupkan duet ko. Tp tu depends kt masing2 ar. Ade aku tgk smpai ke tua pun still men mercun lgi. Pape jela.


*ni la aku kecik2 dulu =P*

Then, esk pgi raye nye aku ngan sepupu2 aku sume bgun awal. Hehe, yela nk gi smayg raye. Masjid dekat je. Jln kali 20 lngkah dh smpai. Haha, bile dh abes smayng lak, mule la men tangkap2 gamba. Adoi, bile aku belek2 blk album raye lame nk gelak pun ade gak. Len gile muka aku time tu. Comeeelll melampau2. Skang lak tgk blk, eh same je comel dy =P. Dh abes bergamba sume mula la ktorng konvoi ramai2 gi beraya umah sedara. Dlu aku ngan sepupu2 aku jahat gak ar, dtg umah org sbb nk duet raye je. Pastu klu x dpt, msing2 tarik muka masam siap ngan muncung ley wat sangkut hanger. Haha.


*camni ar sungai kg aku dlu*

Bile dh penat beraye lak, ptg tu ape lgi. Ktorng sume terjun sungai. Hehe, ni satu lg bende best kt umah nenek aku. Sungai tu sblah umah je kot. Mmg xde hal lah nk mandi kt ctu hari2. Fuuuhhh, ingt lgi, air sungai tu sejuk gile. Jernih lak tu, xde la rupe cam sungai klang tu. Haha. Sbb dlu aku ngn sepupu kecik lgi. So men bantai je mandi pki spender. Hahaha. Ala, kecik2 mne la pk sngt sal bende2 camtu =P

Ingt lgi, aku klu blk umah nenek aku, slalu la mengendeng-ngendeng bpk aku mntk duet. Dpt syiling rm1 yg kaler gold tu pun jdk la. Sbb nye aku ni pelanggan tetap kedai poksu aman. Haha, poksu aman ni klu nmpk aku dtg kedai dy, dari jao lgi dy dh sengih2. Paham2 jela cucu dy dtg nk beli jajan. Hehe. Kedai ni pun x jao, 10 langkah dh sampai. Aku dlu suka beli kopok durian tu. X ingt ape name dy. Tp skang cam susah nk jumpe dh.

Pastu umah nenek aku ni byk pokok buah, ade buah manggis, durian, koko, mata kucing n ape ntah lagi. Mmg puas mkn buah gak ar kt ctu. Adoii, rindu nye zaman dlu2. Nape la aku perlu membesar. Haha, kn best dpt hidup mcm kanak2 sepnjng mse. Xde nk pk sal masalah. Blaja pun sng. Dlm otak ni pk nk main je. Hahaha.




****************************************




*jom konvoi ramai2!*

Tp ape2 pun aku harap taon ni aku dpt beraya ngan seronok gak ar. Hehe, aku snanye menantikan konvoi raye ngan member2 aku. Yela, dh besar ni, masing2 pun dh reti bwk kete, so, dpt la travel jao2 sket n tanpe perlu parents gi hantar. Haha. Ok ar, pnat dow type entry kali ni. Panjng gileeeee. Hahaha =P



"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN"








4 feedbacks






Wednesday, September 8, 2010 @ 11:21 PM

Al-Fatihah...

Sahabat
Walaupun perkenalan kita hanya sementara
Namun pemergian mu tetap dirasai
Sungguh ku berharap kita dapat bersama lagi
Tetapi Allah lebih menyayangi mu
Semoga diri mu ditempatkan di kalangan org yg beriman
Salam takziah buat keluarga M. Syahir bin Lokman

2 feedbacks






@ 12:12 AM

What if??

'What' and ‘if’ are two words as nonthreatening as words come. But put them together side-by-side and they have the power to haunt you for the rest of your life: ‘What if?'...

Photobucket


I don't know how your story ended. But I know that if what you felt then was love- true love. Then it's never too late. If it was true before, then why wouldn't it be true now? You only need the courage to follow your heart.


I don't know what a love like that feels like, a love to leave loved ones for, a love to cross oceans for but I'd like to believe iI ever felt it, I'd have the courage to seize it. I hope you had the courage to seize it. And if you didn't, I hope one day that you will.

1 feedbacks






Sunday, September 5, 2010 @ 1:28 PM

Kamu...

let's take a better look
beyond a story book
and learn our souls are all we own
before we turn to stone

let's go to sleep with clearer heads
and hearts too big to fit our beds
and maybe we won't feel so alone
before we turn to stone

and if you wait for someone else's hand
you will surely fall down
if you wait for someone else's hand
you'll fall

i know that i am nothing new
there's so much more than me and you
but brother how we must atone
before we turn to stone

miss_you Pictures, Images and Photos

4 tahun x jumpe hg
slalu nmpk hg kt fesbuk tp aku x tegur
nk call or sms tp takut menggangu
harap hg pun ingt kt aku gak

0 feedbacks






Saturday, September 4, 2010 @ 3:41 AM

Fesbuk...

hari2 biase bg ku =P

Situasi kt atas ni cam familiar kn? Haha ini la yg slalu blaku kt ak. Adeh, ntah pape la. Dlu2 xde pun camni. Ak start wat fb time pasum. Tu pun dekat2 nk abes sem 2. Mase tu x ramai pun yg pki fb. Tp skali dh start cuti pas pasum, ramai gile plak yg ade fb. Mule2 ak rse ok la, dpt add rmi org. Tp skang ni fb dh cam myspace la plak. Ntah spe2 je yg add. Tgk2 xde pun mutual friends. Mne ntah dt jumpe profile ak pun x tau la. Slalunye friends request camtu ak ignore je. Sori la ye. X knal wtpe nk add? Ye x?

Haha yg ni lak just for fun lol~

p/s: gamba2 ni bkn ak yg lukis, tp ak copy paste dri mamat ni 
      --> zackzukhairi.blogspot.com =)

4 feedbacks






@ 2:52 AM

Psssttt...

love quote Pictures, Images and Photos

I'm scared to care too much, to miss too much, to fell that rush once more, to love again at the risk of getting hurt. But what I fear most is the thought of you leaving me, when I've already conquered those fears for you.

0 feedbacks






Friday, September 3, 2010 @ 10:53 PM

1/9/2010

Hari ni merupakan antara hari terbaek dlm hidup ak. Haha, bkn nk over tp seyes x tipu 1/9/2010 sngt best! Huhu, 1st skali sbb nye ak dpt bukak pose ramai2 ngan member2 mbbs ak kt tmpat yg agak special -->kgpa (kelab golf perkhidmatan awam)

jeng3, ni la dy kgpa =)

Walaupun yg dtg xde la ramai mane, 22 org je. tp riuh dy cam satu batch dtg. xpe2 next year kite try pastikan sume ley dtg. Haha bru ar melampau-lampau meriah nye. Huhu

si kumbang =)



kami =P

kami lagi =P
dan kami lagi =))
ishk, ili posing maut lol~


Pantang tol tgk camera, sume pun gile gambar. Adeh, de byk lgi tp x larat ak nk upload sume. Huhu. All in all, mkn kt cni mmg sdap n berbaloi, rugi spe x dtg hehe (tu la, ak ajk, korng jual mahal =P)




*****************************************




Eh, x abes lg, mlm tu ak ngan dk2 ni blk dlm kul 9 mlm. Haha, time tu sume dh x larat nk mkn lgi, so blah la. Wtpe nk stay lame2. Lgpun ade beberape org ade meeting kul 9.30 mlm tu. Tp.... Hehe, mlm masih muda. Aktiviti x abes lg da.

Tepat jam 11.15 mlm, ak ngan 9 lg member mbbs gak bergerak gi midvalley. Hehe, watpe? Ape lg, tgk wyg le. Cite ape? X len x bukan, STEP UP 3D (tp x tgk yg 3D nye, yg 2D je =P). Muvi start kul 12.15. hehe =P

poster dy =P

Bpk ah, cite ni mmg gile2 best. Terbaek. X terkata. Hahaha. Tp yg ak peliknye, nape ktorg 10 org je dlm hall tu yg duk excited gile. Sikit2 "aaaahhhhhh" "ooooohhhhh" "wwwwwoooooowwwww" "fuuuuhhhhyyyoooo". Org2 len kt ctu senyap je concentrate mcm tgk cite inception. Adoi, x happening tol la. Ape ni ktorng dk medic pun bising. Korng ni wat malu course len la. Hahahaha.

sumpah style menari atas air ni!!!

yg time toksah ckp ar, mmg ak rse ak, ana, pu3 sume dh menjerit-jerit dh lol~

Adeh, mmg pasni blk jb ak nk gi tgk lgi cite ni. 3D nye lak. Haha. Lgpun ak dgr jb ade panggung wayang 3D bru. Nun jao kt ulu tiram sne. Xpe2 demi cite ni ak snggup drive smpai sne =P. Ok muvi abes dlm kul 2 pg.




****************************************




Ok, dh boleh blk skang.... Eh2, lom lgi la. Td b4 msuk panggung ak telah tnye satu soklan cepumas. Haha. "nnti nk sahur mane?" kuang3 =P. Walaupun td dh mkn buffet kt kgpa smpai dh x ley mkn, tp skng dh kul 2 pg. Sah2 la da lapar blk. Hehe. So, di sebabkn esk nye juz ade lecture n practical dphs yg ntah pape tu ktorng pun decide la nk gi sahur lak. Time nk decide tmpat mkn ni mmg ley jdk masalah negara la. Ssh btol. Ade nk mkn kt rasta, ade nk murni ss2, ade nk mkn dm je (eh, ade ke? -.-"). Tp akhirnye murni ss2 gak jd port mkn.

tadaaa!! ni la kedai nye =)
ni lak suasana time mlm (cam cikai je kn kedai ni =P)

fuhhh, nasi lemak dy terbaek!! (klu xde ayam=rm2, klu de ayam.. ntah x tau bpe harge =P)

ni lak chicken chop, tp de nasik goreng, kenyang gile klu mkn ni =)

ni lak nme dy roti hawaii (motif? ntah =P)

Habes2 mkn, tgk jam dh 3 lebey. So pasni gi mane? Haha, dh2 ckup2 la tu. Ktorng pun blk la kolej. Hehe. Hmmm, npe ak rse hari ni sngt best? Sbb... Ak dpt spent time ngan member2 yg best kt cni. Klu jumpe mmg x reti nk duk diam. Even klu mkn kt pak abu (warong kt kolej) pun ley lepak ctu ber jam-jam. Mcm2 bende nk sembang. Spe kate weh dk medic nerd? Suke blaja je? Xde life? Haha, we proved u wrong!! =P Kami dh medic yg sempoi, blaja, blaja gak. Tp still de mse nk hang out, lepak2 ngan member sume la weh. Jgn pandang rendah kt kami sume. Hahaha

p/s: pasni ape lak projek kami? tgk jela nnti =P



0 feedbacks






@ 12:21 PM

Preview...


1/9/2010 ---> antara hari paling bahagia dlm sejarah hidup ku (wait for the entry after this)

p/s: nk gi solat jumaat dulu =)

0 feedbacks






@ 12:18 PM

Bayang-bayang...

shadow Pictures, Images and Photos



I'm like a shadow. I'm always here to accompany you every step pf the way. But do you know the difference between a shadow and me? I'd still be here even if there's no light to shine anymore.